31 Gemakkelijke “1 Minuut om te winnen” spellen als ijsbrekers voor op het werk | Surf Office (2024)

Een van de populairste spelshows ooit gemaakt, concentreerde zich op spellen waarbij deelnemers slechts een minuut de tijd kregen om een taak of uitdaging te voltooien. De mensen vonden het zo leuk om te zien dat velen van hen hun eigen ‘minute to win it’-feestjes bedachten! Nu is het concept geëvolueerd en kan het het leukste onderdeel van een werk- of teamevenement zijn.

Met wat fantasie en een paar benodigdheden kan je ervoor zorgen dat jouw collega's kunnen genieten van je volgende teambuildingretreat. In dit artikel behandelen we 31 van de leukste 'minuut om te winnen'-spellen voor volwassenen die het ijs kunnen breken en het plezier tijdens je volgende retreat kunnen vergroten.

Onze favoriete ‘1 Minuut om te winnen’ spellen voor teambuilding

Deze spellen zijn een geweldig alternatief voor langdurigere of ingewikkeldere groepsactiviteiten. Vergeet niet dat het algemene concept van de spellen is dat deelnemers slechts één minuut hebben! Houd je benodigdheden van tevoren bij de hand en zorg ervoor dat je een timer gereed hebt.

1. Jenga ontstapelt

Probeer een beknopte versie van het populaire spel Jenga. Begin met het bouwen van de toren volgens de spelinstructies. Kijk dan wie de meeste stukken in één minuut kan verwijderen zonder alles omver te werpen. Je kunt dit als een grote groep doen en eenvoudigweg de timer op een minuut instellen en kijken hoe ver je kunt komen, of je kunt een Jenga-toren laten klaarmaken voor kleinere groepen of paren en ze laten strijden om te zien wie er het meeste kan verwijderen. Hoe dan ook, pas op voor de vallende stukken!

2. Koekjesmonster

Wie houdt er niet van koekjes? In dit spel legt elke speler één koekje op zijn voorhoofd en probeert het in zijn mond te krijgen met alleen zijn gezichtsspieren (geen handen). Dit is moeilijker dan het lijkt, maar leidt tot veel komische momenten.

3. Tart de zwaartekracht

Voor dit spel heeft elke speler twee ballonnen nodig. Met slechts één hand probeert elke speler te voorkomen dat ze allebei een minuut lang de grond raken. Als je meer uitdaging wilt, verhoog dan het aantal ballonnen naar drie per speler. Geen vasthouden aan de ballonnen! Tip: Gebruik verschillende gekleurde ballonnen, zodat je beter kunt zien welke de grond hebben geraakt.

4. Pennystapel

Spelers moeten proberen om in minder dan één minuut 25 centen te stapelen met slechts één hand. Dit spel werkt het beste voor kleine groepen en is ideaal voor groepen van drie spelers die in spelrondes strijden. Je moet ervoor zorgen dat je een paar rollen centen hebt om het spel te starten.

5. Wil je lepelen

Met alleen een lepel moeten spelers proberen zoveel mogelijk pingpongballen van de ene kom naar de andere over te brengen - zonder handen! Handen zijn toegestaan als je de bal op de grond laat vallen, maar dan moeten ze terug in de originele bowl worden geplaatst voor een nieuwe poging. Degene die binnen een minuut de meeste pingpongballen verplaatst, wint.

6. Enorm leuk

Als je de ante van het vorige spel wilt verhogen, probeer dan eieren te gebruiken in plaats van pingpongballen. Met alleen een lepel moeten spelers een ei van het ene uiteinde van de kamer naar het andere dragen. Hoe vaak kunnen mensen de kamer oversteken? Dit spel is het beste om buiten te spelen of in andere ruimtes die wel tegen een beetje rommel kunnen.

7. Waterpong

Als je ooit het populaire drinkspel “bierpong” hebt gespeeld, dan zal dit je bekend voorkomen. Vul plastic bekers met water en plaats er zes aan de tegenovergestelde uiteinden van een tafel. Gooi om de beurt pingpongballen met als doel in de cups te landen. Degene die binnen een minuut de meeste schoten tot zinken brengt, is de winnaar.

8. Marshmallow-spul

Hiervoor heb je grote zakken donzige marshmallows nodig. Laat de deelnemers eenvoudigweg zoveel mogelijk marshmallows in hun mond stoppen in één minuut. Bonuspunten als je hen vraagt een dwaze zin te herhalen zodra hun mond vol is.

9. Lijst van staten

Hoeveel staten kun jij in één minuut noemen? Laat spelers binnen een minuut zoveel mogelijk staten (en hoofdletters, als je het extra uitdagend wilt maken) opsommen. Het is het gemakkelijkst om dit schriftelijk te doen. Wie het meeste noemt, wint!

10. Pop-explosie

Nog een spel dat het beste is voor buiten! Als je ooit YouTube-video's hebt gezien waarin je een muntje in een frisdrankfles laat vallen, dan weet je dat er een grote explosie plaatsvindt. Dit is een leuk experimentje waar je een spel van kunt maken door te kijken wie als eerste de explosie kan bereiken. Misschien wil je ook een winnaar aanduiden voor de meest verreikende uitbarsting.

11. Solo-piramide

Laat spelers rode Solo-bekers in een piramidevorm stapelen zonder dat deze instort. Je kunt de boel nog een stap verder brengen door ze de stapel te laten demonteren zonder iets om te gooien, en dat allemaal binnen een minuut. Een vereiste met één hand maakt het extra lastig.

12. Spuitballonnen

Dit is een heel leuk spel om de hitte te verslaan. Als je buitenactiviteiten gaat doen, is dit een goede om toe te voegen. Alle deelnemers hebben een ballon nodig, een spuitfles gevuld met water en een opvangbak zoals een vuilnisbak of doos. Het doel is dat spelers de ballon in de container leiden en alleen de spuitfles gebruiken om hem voort te stuwen. Deelnemers kunnen de ballon met water besproeien om hem van de grond te leiden en waar hij hem heen wil hebben. Daag iedereen uit om de uitdaging in één minuut te voltooien!

13. Rijstkom

Iedereen zou meer oefening met stokjes kunnen gebruiken. Laat de spelers ze gebruiken om met slechts één hand (en hun eetstokjes) zoveel mogelijk rijst van de ene kom naar de andere te verplaatsen. Als je het moeilijker wilt maken, kun je ongekookte rijst gebruiken, die veel moeilijker te manoeuvreren is.

14. Naamsvermelding

Spelers moeten proberen in één minuut zoveel mogelijk [type mensen] te noemen. Je kunt beroemdheden of atleten kiezen, of nog specifieker worden door bijvoorbeeld honkbalspelers of bands uit de jaren tachtig te kiezen. Wie binnen 60 seconden de meeste namen bedenkt, wint.

15. Meneer de president

Volg hetzelfde concept als het spel hierboven, maar probeer in plaats daarvan Amerikaanse presidenten te noemen. Het klinkt eenvoudig totdat je het probeert!

16. Lucky Charms

Geef alle spelers een grote kom Lucky Charms-ontbijtgranen. Laat iedereen de charme-marshmallows zo snel mogelijk in categorieën sorteren (bijvoorbeeld alle harten samen en alle klavertjes samen). Wie binnen een minuut de meeste ontbijtgranen sorteert, wint.

17. Cadeauverpakking

Cadeauverpakkingen zijn een waar talent! Kijk wie in je team over deze vaardigheid beschikt door iedereen binnen een minuut de opdracht te geven cadeaus in te pakken. Je kunt meerdere pakketten klaar hebben staan en zien wie het meeste ingepakt krijgt, of je kunt containers kiezen die bijzonder moeilijk in te pakken zijn en kijken hoe ver elke speler in één minuut komt. Het zal je misschien verbazen hoe moeilijk dit kan zijn. Houd er rekening mee dat iedereen hiervoor zijn eigen schaar, plakband, inpakpapier en een plek nodig heeft om uit te spreiden.

18. Gooien met de dobbelstenen

Je kunt deze niet verslaan vanwege de eenvoud. Laat de spelers zich opsplitsen in groepen van twee en geef elk paar een set dobbelstenen. Het doel is simpel: gooi de dobbelsteen en probeer in één minuut het hoogst mogelijke totaal te behalen. De ene persoon moet dus rollen en de ander kan het nummer dat hij krijgt documenteren. Dit moet zo vaak mogelijk doorgaan in één minuut. Wie het hoogste getal heeft, wint.

19. Rijgen

Het doel is dat de deelnemers in slechts één minuut zoveel mogelijk naalden inrijgen. Deze game kan zeer competitief (en zelfs frustrerend) worden. Zorg ervoor dat er voor iedereen voldoende naalden en draad aanwezig zijn.

20. Hoepels

Heb je toegang tot een basketbalring en basketballen? Houd een ouderwetse wedstrijd waarbij je ziet wie in één minuut de meeste manden kan maken.

21. Begrotingssaldo

Voor alle wiskunde-geeks daar! Geef elke deelnemer een woordprobleem dat de inkomsten en bestedingsgewoonten van een individu beschrijft, zoals reguliere rekeningen en vrije uitgaven. Heeft het denkbeeldige individu een evenwichtige begroting? Of misschien hebben ze een ernstig uitgavenprobleem. Wie kan dit als eerste bedenken? Dit is een leuke kleine wiskundewedstrijd die je zelfstandig kunt doen. Zorg ervoor dat je rekenmachines ter beschikking stelt.

22. Geef dat deuntje een naam

Deze klassieker verveelt nooit. Speel fragmenten van vijf seconden van twaalf nummers af - dit duurt in totaal één minuut. Laat de spelers elk nummer opschrijven dat ze denken te hebben gehoord. Wie de meeste juiste antwoorden heeft, wint! Je kunt dit proces stroomlijnen door vooraf een compilatie van één minuut te maken, zodat je niet steeds de muziek hoeft te stoppen en te starten.

23. Maaltafels

Deze brengt iedereen terug naar de derde klas! Print de ouderwetse werkbladen voor vermenigvuldigen of delen uit die je online kunt vinden. Je kunt er veel vinden met 100 problemen. Zet de timer op een minuutje en kijk wie het meeste (goed) kan antwoorden.

24. Lego-bouwers

Als je genoeg ruimte hebt om je een beetje te spreiden, probeer dan eens een LEGO-constructie. Geef iedereen dezelfde set LEGO-onderdelen en druk korte instructies af voor het maken van een bepaald project. Wie kan het project in minder dan één minuut voltooien?

25. Behoorlijk winderig

Dit spel is leuk omdat het zo actief en boeiend is dat er veel gelachen wordt! Om te spelen heb je ballonnen en plastic bekers nodig. Het doel is om plastic bekers omver te blazen met alleen lucht uit een opgeblazen ballon. Je kunt beginnen door 5 of 10 plastic bekers op een lege tafel te zetten. Geef vervolgens elke speler een ballon. Iedereen heeft één minuut de tijd om zijn ballon op te blazen en vervolgens de lucht uit de ballon te laten ontsnappen om de kopjes omver of van de tafel te gooien. Wie in één minuut de meeste bekers heeft omgestoten, wint.

26. Houding hindernissenparcours

Als je een ruimte hebt die goed is om te bewegen, zoals een open kantoor, kun je deze eens proberen. Gebruik verschillende meubels of meubilair om een korte hindernisbaan te creëren waar iedereen binnen één minuut doorheen moet. De vangst? Ze moeten een boek op hun hoofd laten balanceren om een “juiste houding” te garanderen. Als het boek eraf valt, moeten ze opnieuw beginnen. Laat iedereen één voor één aan de slag gaan, waarbij u voor elke instantie een minutentimer instelt.

27. Achterwaarts ABC

Dit is geweldig omdat er geen benodigdheden nodig zijn! Als je weinig ruimte of budget hebt, probeer dit spel dan eens. Voor deze activiteit moet elke speler proberen het alfabet in omgekeerde volgorde uit te spreken. Ze hebben maar één minuut om de taak te voltooien en degene die het volledige alfabet in de kortst mogelijke tijd achterstevoren kan uitspreken, wint.

28. Dozen en bellen

Dit is geweldig voor vakantie-evenementen! Je hebt vijf dozen en vijftien kleine ronde belletjes nodig. Plaats in elke doos tussen de 1 en 5 bellen (dus 1 bel, 2 bellen, enzovoort). Zorg ervoor dat ze in willekeurige volgorde staan, en geef vervolgens elke speler de opdracht om de doos op te pakken en te schudden, en vervolgens het aantal bellen te raden. Hun uiteindelijke doel is om de dozen te reorganiseren op basis van het aantal bellen erin. Laat elke speler het proberen en degene die dit het snelst doet, wint.

29. Kantoortennis

Dit is weer een spel waarvoor niet veel andere benodigdheden nodig zijn dan wat je waarschijnlijk al op kantoor hebt. Begin met een verfrommeld stuk papier. Het doel is dat teams van twee klemborden gebruiken als ‘tennisrackets’ om het papier in een vuilnisbak te gooien. Wie dit het snelste bereikt, wint. Zorg ervoor dat je een open ruimte hebt waar je kunt bewegen.

30. Snelheidsgum

Als je ooit het spel “kwarten” hebt gespeeld, heb je een voordeel voor dit spel. Nog een spel met een simpele voorraadlijst, deze begint met zes of zeven kleine maar stevige kopjes en een paar doosjes ongeslepen potloden. Elke speler heeft één minuut om potloden van het gumuiteinde in de kopjes te laten stuiteren (één per kopje). Door te beginnen met een groot aantal beschikbare potloden, wordt het spel eenvoudiger. Let op: je zult voor dit spel ongeslepen potloden willen gebruiken, en rondvliegende scherpe potloodpunten kunnen gevaarlijk zijn.

31. Bekertoppers

Voor dit spel heb je een aantal kopjes of bekers en een paar oude compact discs nodig. Plaats de beker op een redelijke afstand van de speler (bijvoorbeeld een paar meter aan de overkant van een tafel). Laat ze een stapel cd's pakken en deze één voor één in de beker gooien. Hun doel is om er zoveel mogelijk plat op de bovenkant van de beker te laten landen. Degene die de meeste landingen maakt, wint.

“1 Minuut om te winnen” spellen zijn een eenvoudig onderdeel van teambuilding met Surf Office

Als je een teamretreat of ander bedrijfsevenement plant, moet je ervoor zorgen dat je voldoende vrije tijd en entertainment inbouwt. Hoe waardevol de informatie die ook wordt gedeeld, of hoe belangrijk het opbouwen van relaties ook is, bezoekers zullen een negatieve kijk op het evenement hebben als je geen tijd neemt voor ouderwets plezier.

Gelukkig zijn ‘minuut om het te winnen’ spellen perfect voorbedrijfsevenementen. Ze vereisen niet alleen heel weinig installatie, sommige hebben zelfs geen extra benodigdheden nodig. In de meeste gevallen kan je de ruimte en apparatuur die je al bij de hand hebt, gebruiken waar je evenement ook plaatsvindt. Het allerbelangrijkste: de spellen duren maar een minuut! Dit betekent dat je mensen binnen enkele ogenblikken meer op hun gemak kunt stellen, vertrouwen kunt opbouwen, probleemoplossende vaardigheden kunt verbeteren en samenwerking kunt stimuleren.

We raden je aan deze lijst door te nemen en een paar favorieten te kiezen. Maak ze onderdeel van je volgende offsite - we beloven dat de deelnemers het zullen waarderen! Terwijl jij de leuke dingen plant, laat Surf Office de logistiek verzorgen. Of je nu een evenement voor het hele kantoor plant, of gewoon een bijeenkomst met je team op afstand, onze unieke combinatie van werk en ontspanning zullen jij en je medewerkers dichter bij elkaar brengen.

31 Gemakkelijke “1 Minuut om te winnen” spellen als ijsbrekers voor op het werk | Surf Office (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5623

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.